Distributie met losklep

Vragen? Neem contact op

Professionele distributie met vrachtwagens met losklep

Er zijn talloze regels voor de distributie van goederen in Nederland en België, maar gelukkig heeft ons transportbedrijf in Waalwijk voor ieder probleem wel een oplossing en beschikken wij over goed uitgeruste wagens met losklep, tautliner of meeneemheftruck. Een tautliner heeft geen vaste zijborden. De wagen is aan de zijkanten voorzien van schuifzeilen en geïntegreerde spanbanden. Deze zeilen kunnen als een gordijn opengetrokken en dichtgeschoven worden. Hiermee wordt het laden en lossen van vooral volumineuze producten vereenvoudigd. Bent u op zoek naar een distributiepartner? Neem dan eens geheel vrijblijvend contact met ons op.

Vrachtwagens met losklep

Vanuit verschillende standplaatsen in Nederland kunnen wij dagelijks de gehele Benelux voor u beleveren. Of het nu gaat om volle vrachten, deelpartijen of volledige distributieritten. Dagelijks zijn onze vrachtwagens onderweg, met of zonder losklep, voor de distributie van goederen. De losklep stelt ons in staat om zelfstandig te lossen, waar u of uw klant deze mogelijkheid niet heeft. Natuurlijk zijn er nog andere opties om te laden en te lossen.

Meeneemheftrucks worden meestal op de achterkant van een vrachtwagen of op de laadvloer gemonteerd. In minder dan een minuut kunnen ze worden afgekoppeld om goederen onder de meest uiteenlopende omstandigheden naar hun eindbestemming te vervoeren. Vergeleken met conventionele vorkheftrucks voor de industrie zijn meeneemheftrucks lichter en wendbaarder. Ze kunnen worden ingezet op plaatsen waar bereikbaarheid een uitdaging is. Onze vrachtwagens zijn dan ook uitgerust met de modernste apparatuur. Dankzij deze apparatuur kunnen onze medewerkers ook in moeilijke omstandigheden op de gewenste plaats lossen en veilig werken.

Wet wegvervoer goederen

De Wet wegvervoer goederen regelt het vervoer van goederen met een vrachtauto. Voor de distributie van goederen met een vrachtwagen met losklep zijn er ook specifieke regels waar wij ons als transportbedrijf natuurlijk aan dienen te houden. De Wet wegvervoer goederen (Wwg) vervangt sinds 1 mei 2009 de Wet goederenvervoer over de weg. De wet geldt niet alleen bij het vervoer van goederen, maar ook voor lege ritten en bij het laden en lossen. Daarnaast is de opdrachtgever strafbaar als hij de vervoerder ‘doet rijden’ met een voertuig dat te zwaar is beladen. De vervoerder is zelf ook strafbaar als hij de beladingsvoorschriften niet naleeft.

In Nederland gebeuren zo’n 250.000 arbeidsongevallen per jaar. Een aanrijding met een truck of het omvallen van producten kan leiden tot ernstige ongevallen. Onze mensen beschikken dan ook over persoonlijke beschermingsmiddelen waardoor ze minder risico lopen en veilig hun werk kunnen uitvoeren. Wilt u ons een keertje bezoeken om onze transportauto’s te bekijken met losklep, meeneem heftruck of tautliner, dan heten wij u van harte welkom. Als u van tevoren even een afspraak maakt, dan nemen wij de tijd voor u om alles over ons mooie bedrijf in Waalwijk te vertellen. Tot slot willen wij u graag meegeven dat wij met scherpe tarieven werken.