Orderpicken Noord-Brabant

Vragen? Neem contact op

Orderpicken met geautomatiseerde systemen

Orderpicken is een belangrijk proces binnen ons transportbedrijf in Waalwijk, provincie Noord-Brabant. De activiteiten kunnen wij afstemmen op uw wensen. Wilt u bijvoorbeeld dat de goederen gegroepeerd worden opgeslagen of gecodeerd? Dan kan dit. Omdat dit zeer nauwkeurig moet gebeuren, wordt iedere orderbrief dubbel gecontroleerd. Het maken van fouten bij het orderpicken kan namelijk leiden tot zeer nadelige, vaak financiële, gevolgen. Zijn uw producten voorzien van een barcode dan kunnen wij met behulp van een scanapparaat een minimale foutmarge garanderen. Onze geautomatiseerde systemen helpen ons om het orderpicken zo zorgvuldig mogelijk te laten verlopen.

Orderpicken en voorraadbeheer

Ons magazijn in Waalwijk, Noord-Brabant, is de draaischijf binnen ons bedrijf. Hier kunnen goederen worden klaargemaakt voor transport naar de eindbestemming. Orderpicken en voorraadbeheer is een toegevoegde waarde, want veel van onze klanten maken hier gebruik van. Voor ons betekent het dat wij onze opdrachtgevers kunnen ontzorgen op logistiek gebied; van verpakkingen tot het adresseren van goederen.

Ons bedrijf heeft dus een goed georganiseerd magazijn dat het orderpicken vereenvoudigt en waardoor het proces veel efficiënter verloopt. Natuurlijk maken wij gebruik van hulpmiddelen, zoals vrachtliften en pallettrucks om goederen te verplaatsen. Het zware werk wordt hiermee een stuk aangenamer. In de praktijk gaat het als volgt: De orderpicker transporteert de voor opslag gereedstaande goederen naar het magazijn en slaat deze op conform de bedrijfsvoorschriften. Nadat hij of zij de goederen heeft opgeslagen worden deze gecontroleerd op juistheid. Onvolkomenheden worden gemeld aan de leidinggevende, zodat er direct actie kan worden ondernomen. Dit leidt uiteindelijk tot een minimale foutmarge.

Foutloos orderpicken

Orderpicken betekent orderverzamelen. Foutloos orderverzamelen is van essentieel belang. Van invloed op de werkwijze is onder meer de omvang van het assortiment, maar ook de grootte van de order, verschillen in voorschriften en de afmetingen van de goederen. Er wordt een onderscheid gemaakt in dynamisch en statisch orderpicken. Wanneer de medewerker zelf naar het betreffende artikel toe loopt, spreken we van statisch orderverzamelen. Bij de dynamische manier neemt de betreffende medewerker de goederen bijvoorbeeld van een pallet en voegt deze toe bij de andere goederen van de order.

Ondanks de snelle groei van ons bedrijf hebben wij een aantal belangrijke eigenschappen weten te behouden: persoonlijk, flexibel en zorgvuldig. Zeker als het gaat om orderpicken hanteren wij een efficiënte en flexibele werkwijze. Door onze mogelijkheid van zeer flexibel te kunnen werken, schakelen wij altijd als dat nodig is. Al onze activiteiten, inclusief het orderpicken, worden uitgevoerd door een professioneel team van zo’n ruim 90 enthousiaste medewerkers.

Als het om orderpicken of ander logistiek beheerproces gaat vragen wij u om eens contact met ons op te nemen. Wij staan u graag te woord, ook als het om prijzen gaat. Indien gewenst, geven wij u een vrijblijvende offerte. Natuurlijk kunt u ook direct een persoonlijke afspraak maken.